Μαρμελάδα κυδώνι

Μαρμελάδα κυδώνι …

Υλικά :
1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια
1,1/2 ποτήρι νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από κάθε κυδώνι και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα κυδώνια με το νερό σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει το κυδώνι σιρόπι.  Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα περνάμε με το ράβδο- μπλέντερ και κάνουμε πολτοποίηση. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.