TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μαρμελάδα κεράσι

Ιούν 20, 2025
in Μαγειρική
Μαρμελάδα κεράσι
Share on FacebookShare on Twitter

Μαρμελάδα κεράσι

Υλικά :

  • 1 κιλό κεράσια (με λαμπερό χρώμα και ώριμα, χωρίς αλλοιώσεις στο φλοιό τους και χτυπήματα)
  • 700 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :

1) Τα πλένουμε καλά. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια (φορώντας γάντια). Βάζουμε τα κεράσια με τους χυμούς τους σε κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νεράκι (στο ένα κιλό περίπου μισό φλ. τσαγιού) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
kerasia1kerasia2
2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε τη μαρμελάδα μου.kerasia3
3) Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

kerasia6

4) Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.

kerasia5

5) Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις η ράχη της κουτάλας κρατάει στρώση μαρμελάδας, τότε σβήνουμε τη φωτιά (βράζουμε περίπου 35΄-40΄).
6) Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.
 marmelada
kerasia

Εάν μας αρέσει να βρίσκουμε κομμάτια φρούτων στη μαρμελάδα, απλά τα ζουλάμε λίγο με τα χέρια, να λιώσουν ελαφρά. Εάν τη θέλουμε λεία σαν πελτέ, πολτοποιούμε τα κεράσια στο μπλέντερ.
kerasia

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η Έφη  Λάμπρου.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα
Μαγειρική

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα

Ιούν 19, 2025
Παγωτό mocha-μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Παγωτό mocha-μπισκότο της Έφης

Ιούν 18, 2025
Αλμυροί λουκουμάδες
Μαγειρική

Αλμυροί λουκουμάδες

Ιούν 17, 2025
Έρωτας με την πρώτη μπουκιά
Μαγειρική

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά

Ιούν 16, 2025
Παγωτό πεπόνι με μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Παγωτό πεπόνι με μπισκότο της Έφης

Ιούν 15, 2025
Παγωτό καρπούζι με τριαντάφυλλο της Έφης
Μαγειρική

Παγωτό καρπούζι με τριαντάφυλλο της Έφης

Ιούν 14, 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd