Μαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι…

Χρώμα πορφυρό !!!!!
Γεύση τέλεια !!!!
Πολύ εύκολη!!!!
Εκρηκτική, φοβερή, απολαυστική!!!

Το μόνο μειονέκτημα της ο χρόνος που θα χρειαστείς να βγαλεις τα κουκούτσια.

ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά καρπούζι καθαρό
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι τον χυμό του
4-5 φύλλα αμπάροριζας
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα σκεύος το καρπούζι καθαρισμένο, μικρά κοματια, ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά να βγάλει τα υγρά και μετά δυναμώνουμε.
Όταν πάρει το καρπούζι ένα ωραίο χρώμα γυαλιστερό και μαλακώσει αρκετά το κόβουμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε τα αρώματα και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να δέσει και το αδειάζουμε ζεστό στα αποστειρωμένα βάζα μας.
Με φρέσκο βούτυρο και ζεστό ψωμί σκέτη απολαύσει!!!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).