Μαρμελάδα φράουλα

Πάμε να κάνουμε μια υπέροχη Μαρμελάδα να περάσει η ώρα της κλεισούρας μας…

Υλικά
3 κιλά φράουλες
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από ένα  λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια. Τις κόβετε μικρά κομματάκια. Βάζετε τη ζάχαρη από πάνω και τις αφήνετε να ξεκουραστούν 3 ώρες. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου οι φράουλες βγάζουν τον υπέροχο κόκκινο ζωμό τους. Βράζουμε τις φράουλες για 15 λεπτά .Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για αρκετές ώρες (στο ψυγείο αν κάνει ζέστη) .Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και ξαναβράζουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη αν κολλάει ελαφρά στο κουτάλι αλλά να έχει τα υγρά της. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά τη μαρμελάδα και τη μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Για να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Πρέπει να είναι ζεστή και η μαρμελάδα.
Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος. Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Μέχρι την επόμενη μέρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).