Μαρμελάδα αχλάδι

Μαρμελάδα αχλάδι

Υλικά:

  • 3 1/2 κιλά αχλάδια (χρειαζόμαστε 1,5 κιλό καθαρό βάρος)
  • 800 γρ ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε τέταρτα. (μέχρι να τα καθαρίσουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό όπου έχουμε προσθέσει λίγο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν).

Μόλις τα καθαρίσουμε, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε μια ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους και τα βάζουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

Τα πολτοποιούμε και ελέγχουμε την πυκνότητα. Αν χρειάζεται δέσιμο βράζουμε για λίγο ακόμη.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, σφίγγουμε καλά το καπάκι και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας   Παύλος Παππάς.