Μαρινάδα με παστά λεμόνια Νο1

Από την πρώτη στιγμή που ανακάλυψα τα παστά λεμόνια προσπαθώ να φτιάξω διάφορες μαρινάδες για τα κρεατικά μου.
Τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσω τις 3 καλύτερες κατά την δική μου γνώμη.
Ελπίζω να σας αρέσουν όσο άρεσαν σε όλη την οικογένειά μου.

Σημείωση :η συνταγή για τα παστά λεμόνια έχει δωθεί στις 03-07-2018 ανατρέξτε στην στήλη μας να την βρείτε.

Υλικά

2/4 παστού λεμονιού
την φλούδα ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κάπαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/3 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. άλμη από τα παστά λεμόνια
πιπέρι
Όταν βάλετε 3 ή 4 κ.σ. άλμη δεν θα βάλετε καθόλου αλάτι στο κρέας.

Εκτέλεση

Η Ποσότητα είναι για 4-5 μπριζόλες λαιμού.
Βάζουμε όλα τα υλικά της Μαρινάδας στο μουλτι και τα κάνουμε μια κρέμα.
Περιχύνουμε το μείγμα στις μπριζόλες.
Αφήνουμε στο ψυγείο από 3 ώρες μέχρι και όλη την νύχτα.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και όλο το υλικό από το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 -190 μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε και από την άλλη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).