Μαρίνα Κοντοτόλη: Μηχανοσιδηρουργοί και Αλουμινοκατασκευαστές του Ν. Τρικάλων αγωνιούν για την επιβίωσή τους και ζητούν μέτρα οικονομικής και κοινωνικής προστασίας

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την κραυγή απόγνωσης των Μηχανοσιδηρουργών και των Αλουμινοκατασκευαστών του Νομού Τρικάλων και τα βασικά αιτήματά τους για την επιβίωση των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεών τους.

Αναφορά προς  προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης,  κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας  να απαντήσουν στη Βουλή, για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για τη διέξοδο από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει με την κυβερνητική πολιτική οι επαγγελματίες του Ν. Τρικάλων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι Μηχανοσιδηρουργοί και Αλουμινοκατασκευαστές του Ν. Τρικάλων, η ανεργία, η άνοδος του ενεργειακού κόστους, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η δημευτική φορολόγηση και η εισφορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, η διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων όλα αυτά τα χρόνια συνθέτουν το αδιέξοδο που βιώνουμε όλοι μας.

Για αυτούς τους λόγους κι επειδή η επιβίωσή τους είναι προ των πυλών, ζητούν μέτρα, όπως, πάγωμα οφειλών, στήριξη μικρών επιχειρήσεων, διαγραφή τόκων και 240μ δόσεις για χρέη προς το δημόσιο, προστασία α΄ κατοικίας, αφορολόγητο σε επαγγελματίες, πλαφόν στην ενέργεια και μείωση φόρων στα καύσιμα, κοινωνικό κράτος, κλπ, αναμένοντας πειστικές απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.