Μαρίνα Κοντοτόλη: Οι μελισσοκόμοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και ζητούν άμεση λύση στα αιτήματά τους

Αναφορά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, σε όσα με αγωνία διατυπώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων για το παρόν και το μέλλον του κλάδου της μελισσοκομίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι μελισσοκόμοι, υπάρχει ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων από την Πολιτεία, τα οποία δεν έχουν αποκλειστικά δημοσιονομικό κόστος, αλλά κυρίως θεσμικό και στοχεύουν στην προάσπιση του πρωτογενούς τομέα της μελισσοκομίας. Γι’ αυτό και ζητούν μέτρα κατά της «ελληνοποίησης» μελιού που παράγεται σε άλλες χώρες, μείωση του κόστους παραγωγής, άρση περιοριστικών πυροσβεστικών μέτρων, πλήρη ένταξη στην Κοινή Αγροτική Παραγωγή, αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διευκόλυνση στην κίνηση των οχημάτων που μεταφέρουν τα μελίσσια τους.

Μέτρα, δηλαδή, που θα επιτρέψουν να επιβιώσει ο κλάδος της μελισσοκομίας, καθώς, όπως τονίζουν «Χωρίς τη μέλισσα, δεν υπάρχει μέλλον».