Μαρίνα Κοντοτόλη: Απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης κι αδιαφορία για τη στοματική υγεία του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τον εμπαιγμό του Υπουργείου Υγείας προς την Ομοσπονδία Οδοντιάτρων αναφορικά με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, όπου δεν υπάρχει ούτε μία θέση για πρόσληψη οδοντιάτρου.

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσει στη Βουλή γιατί δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη οδοντιάτρου, απαξιώνοντας τόσο την οδοντιατρική επιστήμη όσο και τη στοματική υγεία του πληθυσμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων Ν.Π.Δ.Δ., δεν τους προξενεί καμία εντύπωση η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των δημόσιων οδοντιατρικών δομών. Επισημαίνουν, δε, ότι δεν αποτελούν καν ημίμετρα τα μέτρα τύπου dentist pass κι ότι το ίδιο το κράτος και οι μηχανισμοί του αδιαφορούν για την οδοντιατρική περίθαλψη. Όλα αυτά απλά επιβεβαιώνουν την απαξία του κράτους προς τους Οδοντιάτρους, κυρίως, όμως, προς την υγεία των πολιτών.