Μαρίνα Μπαλτά και Λίνα Πετριανού… οι Μυλοφωνές-Τα κορίτσια του Μύλου των Ξωτικών με τη μαγική φωνή

Αν βρεθείτε στον Μύλο των Ξωτικών σίγουρα ένα πράγμα που θα σας μείνει ως αποτύπωμα στη μνήμη από την επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο των Τρικάλων είναι οι φωνές του Μύλου που καθοδηγούν τους επισκέπτες, δίνουν πληροφορίες, στέλνουν ευχές, παρουσιάζουν τις δράσεις κι εκδηλώσεις. Είναι η Μαρίνα Μπαλτά και η Λίνα Πετριανού που δια του μικροφώνου τους προσθέτουν λίγη ακόμη μαγεία στην επίσκεψή σας στον Μύλο. Είναι οι Μυλοφωνές όπως μου λένε οι ίδιες γελώντας αφού είναι ένας τίτλος που έχουν οι ίδιες απονείμει στους εαυτούς τους. Τις συνάντησα στο σπιτάκι του ήχου δίπλα από την σκηνή των ιπποτών. Εκεί, στη σκιά των ιπποτών είχαμε με απολαυστική κουβέντα…

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

Η Μαρίνα Μπαλτά

Η Μαρίνα Μπαλτά είναι αισθητικός  και ραδιοφωνική παραγωγός στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6. Μεταξύ πολλών άλλων διδάσκει μακιγιάζ κι αισθητική άκρων στο θεσσαλικό ΙΕΚ  ΓΙΑΤΣΟΣ.  Πιο συγκεκριμενα, κάνει ραδιόφωνο 15 χρόνια σε διάφορους σταθμούς. Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου που υπήρξε δύο χρόνια ήταν η αφορμή να καταλάβει ότι της αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο….Ασχολείται  με την παρουσίαση εκδηλώσεων… Δίδαξε μακιγιάζ στο δημόσιο ιεκ και τώρα σε ιδιωτικό. Διατηρούσε για πολλά χρόνια επαγγελματικό χώρο στον τομέα της αισθητικής άκρων και μακιγιάζ. Είναι spa Μάνατζερ στο theoxenia mykonos… Συνεργάζεται με την Aegeo spas ..και λατρεύει τις δημόσιες σχεσεις….

“Λατρεμένες στιγμές οι συνεντεύξεις μου στην ραδιοφωνικη Λεσχη και στα (Μαριναρισματα στον αέρα..).με αγαπημένους δημιουργούς καλλιτέχνες” προσθέτει.

«Για μένα είναι η δεύτερη χρονιά που το κάνω…και σίγουρα είμαι εξοικειωμένη. Δεν την θεωρώ πολύ διαφορετική αν σκεφτείς ότι κάνω Ραδιόφωνο….άρα μικρόφωνο  κείμενο ακροατές…Όλα πολύ κοντά…Μόνο που στον μύλο μιλάμε για τους επισκέπτες του που με ακούνε» μου αναφέρει η Μαρίνα όταν τη ρωτώ για την εμπειρία της. Και μπορεί να μην μου το είπε αλλά εγώ ξέρω πως στο παρελθόν είχε τη χαρά να μοιραστεί το μικρόφωνο του Μύλου με τον Αλέξη Κωστάλα….”Μαγική στιγμή” σχολιάζει αναπολώντας.

Η Λίνα Πετριανού, είναι 28 ετών και είμαι ελεύθερη επαγγελματίας στο κομμάτι των οπτικοακουστικών παραγωγών βίντεο και Voice Acting. Ασχολείται επαγγελματικά με τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκφωνήσεις, μεταγλωττίσεις, εκφωνήσεις εντός των μεγαλύτερων καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο και παράγει δικό της οπτικοακουστικό περιεχόμενο για τα Social media. Μένει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα λόγω των συχνών γυρισμάτων στα οποία συμμετέχει καθώς και των ηχογραφήσεων σε καθημερινή βάση, παρόλα αυτά ταξιδεύει πολύ λόγω της δουλειάς της.

Η Λίνα Πετριανού

Η καταγωγή της μητέρας της είναι από Τρίκαλα όπου και έζησε αρκετά χρόνια και στην ηλικία των 15 ξεκίνησε τη δική της εκπομπή στο ραδιόφωνο (στον Ζυγό και μετέπειτα στη Ραδιοφωνική Λέσχη), καθώς και συνεργασία με μια Τρικαλινη διαφημιστική (splash) οπου μπήκε στον μαγικό κόσμο των εκφωνήσεων. «Σίγουρα, ήταν σοκαριστικό όταν οι γονείς μου ανακάλυψαν την ραδιοφωνική δραστηριότητα μου στην ηλικία των 15, αλλά από νωρίς κατάλαβαν ότι όταν με ρωτάν τι θα γίνω όταν μεγαλώσω η απάντηση θα διέφερε από τα υπόλοιπα παιδιά» μου λέει. Συνέχισε τη ραδιοφωνική της πορεία και σε άλλα ραδιόφωνα στην Ελλάδα λόγω σπουδών στα Οπτικοακουστικά μέσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στην Αγγλία για τις ανάγκες του Μεταπτυχιακού της στο Post Production.

«Έχοντας συνηθίσει  να βρίσκομαι πίσω από το μικρόφωνο σε ένα στούντιο και όλα να ηχογραφούνται, ξαφνικά βρίσκομαι σε ένα live γεγονός, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και να δίνω έστω και με τη χροιά της φωνής μου λίγη μαγεία και χαρά για αυτά που μπορεί κανείς να βρει στον Μύλο των Ξωτικών. Μια σωστή εκφώνηση, γεμάτη χαρά και προσμονή μεταδίδει το συναίσθημα στον επισκέπτη και δεν υπάρχει μεγαλύτερη  χαρά από επισκέπτες που απολαμβάνουν το μέρος και αυτό που κάνεις και στο δίνουν πίσω με το κέφι τους και την ανυπομονησία τους να δουν τι περιέχει το πάρκο. Μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές οι οποίοι με επέλεξαν για να συνεργαστούμε φέτος και να μοιράσουμε μα και να μοιραστούμε ένα όμορφο γιορτινό Mood» μου λέει γεμάτη ενθουσιασμό η Λίνα.

«Ναι μεταφέρουμε μέσω των ηχείων την μαγεία της φετινής ιστορίας του μύλου των ξωτικών.. Ενημερώνουμε τον κόσμο για την ανάγκη προστασίας του περιβαλλόντων και εφαρμογή επιλεκτικής ανακύκλωσης….Τονίζουμε ότι ο μύλος φέτος είναι plastic  free…και τους θυμίζουμε ότι πρέπει να φοράνε την μάσκα τους και να κρατάνε τις αποστάσεις τους…μην ξεχνάμε ζούμε και λειτουργούμε εν μέσω πανδημίας. Εγώ το απολαμβάνω πολύ γιατί θέλοντας και μη ζω χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα  κάτι που στην καθημερινότητα μου εκτός μύλου δεν ξέρω αν θα το έπαιρνα είδηση» προσθέτει η Μαρίνα.

Όπως μου εξηγούν και οι δύο ο κόσμος έχει ανάγκη να χαμογελάσει, να χαρεί και να διασκεδάσει. «Σίγουρα θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε δύο διαφορετικές καταστάσεις, αυτή της προ covid εποχής και την τωρινή, μετέωρη κατάσταση. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος φαίνεται να το έχει ανάγκη ίσως όσο ποτέ, να ζήσει λίγη μαγεία, να το χαρεί και να χαμογελάσει με την ψυχή του, ακόμα και κάτω από τη μάσκα. Και το καταφέρνει! Το feedback που παίρνουμε από τους επισκέπτες είναι απίστευτα θετικό και αυτό κάνει και τη δική μας δουλειά ακόμα καλύτερη, με όρεξη και μια γλυκιά προσμονή για τις μέρες των γιορτών. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε και εμείς χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ φορεμένα στα μαλλιά για να μπαίνουμε στο Mood από το πρωί ως και το βράδυ μέσα στο πάρκο! Γιατί όλοι μας κάναμε υπομονή αυτό το δύσκολο διάστημα και πλέον νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα να το χαρούμε, είτε εργαζόμαστε στο πάρκο είτε απολαμβάνουμε μια βόλτα»

Η Μαρίνα ως Μυλοφωνή για δεύτερη χρονιά έχει ζήσει διάφορα γεγονότα. Της ζητώ να μου πει εάν υπήρξε κάποιο ακραίο περιστατικό που να έχει χρειαστεί να διαχειριστεί.

«Ευτυχώς, δεν έχει συμβεί κάτι τόσο ακραίο ή περίεργο….Κάποια φορά μπορεί να ξεφύγει από το χέρι της μαμάς κάποιο παιδάκι και να πρέπει να το ανακοινώσουμε ώστε να τρέξουν τα ξωτικά και να το εντοπίσουν αμέσως…εε αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πανικός…να φανεί σαν παραμύθι…» μου εξηγεί.

Ζητώ από τη Μαρίνα και τη Λίνα να στείλουν τις δικές τους ευχές.

«Εύχομαι γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα ώστε να αρχίσουμε πάλι να ονειρευόμαστε το μέλλον» μου λέει η Μαρίνα.

«Έχουμε όλοι μας περάσει πολύ μεγάλες δυσκολίες και αυτό μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε πίσω αυτό που χάσαμε. Αν κάτι δεν μας κοστίζει τίποτα και μπορεί να μας αλλάξει τα πάντα την ίδια στιγμή είναι ένα χαμόγελο (και δύο και τρία!) που δεν λύνει τα προβλήματα αλλά επιτρέπει να τα δούμε στιγμιαία από μια άλλη οπτική και η λύση να μας έρθει πιο γρήγορα στο μυαλό! Ας χαμογελασουμε και ας απολαύσουμε λίγη μαγεία, οπουδήποτε τη συναντάμε και όλα θα γίνουν πιο συναρπαστικα ξαφνικά!» είναι οι ευχές της Λίνας.

Αν βρεθείτε στον Μύλο των Ξωτικών, στο σπίτι του ήχου, δίπλα στη σκηνή των Ιπποτών θα συναντήσετε της Μυλοφωνές. Τη Μαρίνα και τη Λίνα που με τις υπέροχες φωνές τους προσθέτουν λίγη περισσότερη μαγεία στο διάσημο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο των Τρικάλων.

Καλές γιορτές.