Μαρία Καραμεσίνη από τα Τρίκαλα: Ολοκληρώνεται η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τους οικιστές των εργατικών κατοικιών

Σύντομα αναμένεται να είναι έτοιμη η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στις ρυθμίσεις και στον επανυπολογισμό της τιμής για τους οικιστές των εργατικών κατοικιών. Αν κι αρχικά είναι ανακοινωθεί ότι θα είναι έτοιμη μέχρι τις 30 Ιουλίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει μία καθυστέρηση και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο. Μπορεί να μην είναι 30 Ιουλίου, μπορεί να είναι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα δεχόμαστε τις αιτήσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις και στον επανυπολογισμό στην πραγματικότητα των οφειλών βάσει με βάση τη νέα ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης κατοικιών, τα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό συν οι όποιες εκπτώσεις προβλέπονται στις ρυθμίσεις» ανέφερε σε δηλώσεις της στο trikalaview.gr η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε σήμερα και σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΟΑΕΔ Τρικάλων.

«Στην περιοχή των Τρικάλων έχουμε μόνο έναν οικισμό όπου δεν έχουν δοθεί τα οριστικά παραχωρητήρια. Οι ρυθμίσεις αφορούν όλους, είτε αυτούς που έχουν οριστικά παραχωρητήρια κι έχει λήξει η περίοδος αποπληρωμής των οφειλών τους όπου εκεί μπορούν να εκμεταλλευτούν τις 360 δόσεις και να αποπληρώσουν οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες και τους οικισμούς όπου έχουν δοθεί μεν οριστικά παραχωρητήρια αλλά δεν έχει λήξει η 20ετία της αποπληρωμής» υπογράμμισε.

Η κ. Καραμεσίνη ξεκαθάρισε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά. «Προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική για το χρήστη , αλλά εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν την εξοικείωση με τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής αίτησης θα διευκολυνθούν μέσα από την επίσκεψη στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στα κατά τόπους Κέντρα. Επίσης θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι του ΟΕΑΔ θα πηγαίνουν επί τόπου να δέχονται αιτήσεις. Έχουμε προβλέψει για παράδειγμα επί τόπου επίσκεψη στους οικισμούς υπαλλήλων του ΟΑΕΔ γιατί θα ξεκινήσουμε από το Ολυμπιακό χωριό» τόνισε προσθέτοντας παραλλήλως ότι «Βέβαια δεν είναι αυτή η λύση που προκρίνουμε. Παρόλα αυτά θα διευκολύνουμε τους κατοίκους και μάλιστα στους οικισμούς οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη απόσταση από τις κατά τόπους υπηρεσίες μας με το να μπορέσουν να υπάρξουν επί τόπου  υπάλληλοι, είτε σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους των οικιστών. Αλλά είναι ηλεκτρονική η υποβολή των αιτήσεων».