ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ…
Υλικά :
1 φύλλο σφολιάτα
2 κονσέρβες μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος
1 αυγό
πιπέρι
250 γρ. ρεγκατο
250 γρ. εμενταλ
Εκτέλεση :
Στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτα σε βουτυρωμένο ταψί . Παίρνω τα μανιτάρια και τα βάζω σε ένα τηγάνι αφού τα στραγγίζω καλά και τα ανακατεύω για 2-3 λεπτά να απορροφήσουν όλα τα υγρά για να μην πανιάζει το φύλλο. Αφήνω να μισοκρυώσει . Προσθέτω τα μισά τυριά. Ρίχνω τα μανιτάρια πάνω στη σφολιάτα, τα υπόλοιπα τυριά, χτυπώ την κρέμα γάλακτος με το αυγό και πιπέρι και περιχύνω το φαγητό. Ψήνω στην δεύτερη σχάρα από κάτω στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά να ροδίσει .
Καλή επιτυχία.
Η συνταγή είναι της Φωτεινής Παρασκευοπούλου και μας την έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.