Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά :

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
αλάτι
αλεύρι σταρένιο “χωριάτικο”
σποτέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
απορροφητικό χαρτί
Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε απαλά με νωπό πανί, την επιφάνεια των μανιταριών ή τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε παχιές φετούλες και τα αλατίζουμε ελάχιστα, μέσα σε σουρωτήρι. Τα αλευρώνουμε με αλεύρι σταρένιο, “χωριάτικο”, επειδή δεν λασπώνει!! Ζεσταίνουμε καλά λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν! Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να “τραβήξει” τα περιττά λάδια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.

Η αρχική ιδέα, είναι από το “Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους”
https://www.cretangastronomy.gr/2014/03/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AC-2/