Μανιασμένα τα ποτάμια στα Τρίκαλα

Mνήμες από το 2015 έχουν ξυπνήσει με τα ποτάμια των Τρικάλων να έχουν φουσκώσει επικίνδυνα και πολλοί να φοβούνται μήπως ξαναζήσουμε τον εφιάλτη με τις πλημμύρες. Τα ποτάμια είναι μανιασμένα. Η συνεχής βροχόπτωση εδώ και δέκα μέρες έχει ανεβάσει τις στάθμες τους και τα επόμενα 24ώρα κρίνονται κρίσιμα εάν δεν σταματήσει η βροχή.Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια είναι ανησυχητική. Ακόμη και στο κέντρο της πόλης ο Ληθαίος έχει σκεπάσει τις όχθες, ενώ η εικόνα είναι ακόμη χειρότερη σε άλλα σημεία όπως είναι η περιοχή των Κουτσομυλίων.

Οι όγκοι νερού που κατεβαίνουν από τα ορεινά όπου λιώνουν τα χιόνα και η συνεχής βροχή έχουν υπερχειλίσει τα ποτάμια. Ο Πηνειός κι αυτός είναι «φουρτουνιασμένος», έχει ανεβεί τόσο πολύ η στάθμη του ώστε να φτάνει σχεδόν το ύψος της παλιάς γέφυρας στον Καραβόπορο.

Περιοχή Κουτσομυλίων

Στη Φαρκαδόνα οι ζημιές που έχουν προκληθεί για άλλη μία φορά είναι μεγάλες μετά την υπερχείλιση του Πηνειού και του Ενιπέα και υπολογίζεται ότι περισσότερα από 18.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί.

Η κατάσταση είναι σοβαρή, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει έπαιξαν μεγάλο ρόλο ώστε να μη συμβούν χειρότερα. Στην κατεύθυνση αυτή Περιφερειακή Ενότητα, Δήμοι, αλλά κι όλος ο κρατικός μηχανισμός της περιοχής είναι σε επιφυλακή.

Κατολισθήσεις

Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις που κάνουν το οδόστρωμα επικίνδυνο. Μάλιστα στην Κόρη διεκόπη η πρόσβαση κι ένα ζευγάρι αποκλείστηκε. Στην περιοχή υπήρξε κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Σαρώνει η «Λητώ»

Το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» αναμένεται να προκαλέσει από το βράδυ νέα επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Δευτέρα 26/02, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στην Κεντρική Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στη Θεσσαλία, όπου στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου σε συνδυασμό με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα (υπενθυμίζεται οτι ο σταθμός μας στη Ζαγορά Πηλίου έχει ήδη καταγράψει 840 χιλιοστά βροχής μέσα στον Φεβρουάριο).

Περιοχή Κουτσομυλίων