Μαλαισία: Εγκατέλειψαν οι πειρατές το πετρελαιοφόρο

Εγκατέλειψαν το πετρελαιοφόρο πλοίο «Orkim Harmony» με τη βοηθητική βάρκα, οι πειρατές που το είχαν καταλάβει, σύμφωνα με το ναυτικό της Μαλαισίας και άλλους αξιωματούχους.

Το πετρελαιοφόρο κατευθύνεται πλέον με συνοδεία του ναυτικού της Μαλαισίας στο λιμάνι Κουαντάν. Σύμφωνα με αξιωματούχους τα 22 άτομα προσωπικό αφέθηκαν ελεύθερα και είναι εκτός κινδύνου, εκτός από ένα μέλος του πληρώματος που είναι ελαφριά τραυματισμένο.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατάληψη πετρελαιοφόρου από πειρατές στη νοτιονατολική Ασία αυτό το μήνα. Το «Orkim Harmony», χωρητικότητας εκτοπίσματος 7.300 τόνων (DWT), καταλήφθηκε στις 11 Ιουνίου 30 ναυτικά μίλια περίπου από το μαλαισιανό λιμάνι Τανγιούνγκ Σεντίλι, φορτωμένο με περίπου 50.000 βαρέλια βενζίνης RON95, η οποία, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία της Μαλαισίας υπεύθυνη για την επιβολή θαλάσσιου νόμου (ΜΜΕΑ), ανήκει στην κρατική εταιρεία Petronas.

Στις 4 Ιουνίου άλλο ένα πετρελαιοφόρο της ίδιας εταιρείας, το «Orkim Victory», χωρητικότητας 7.100 τόνων (DWT), καταλήφθηκε από πειρατές στην ίδια περιοχή και με το ίδιο δρομολόγιο. Οι πειρατές το εγκατέλειψαν αφού είχαν αντλήσει περίπου 770 τόνους (6.000 βαρέλια) ντήζελ.

πηγή : kontranews.gr