“Μακεδονία ξακουστή” από τα Τρίκαλα-Μεγαλειώδης η παρέλαση-150 φωτογραφικά στιγμιότυπα

Με τον ύμνο “Μακεδονία ξακουστή” να παιανίζει και την παρουσία χιλιάδων Τρικαλινών πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα η μεγαλειώδης μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος και χιλιάδες ήταν οι Τρικαλινοί που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης από νωρίς για να παρακολουθήσουν την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων των Τρικάλων, εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων του νομού και τα στρατιωτικά τμήματα της ΣΜΥ. Μαθητικά, πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς μπροστά από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τους δρόμους και την εξέδρα των επισήμων, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης. Το παρόν έδωσε το σύνολο των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών του τόπου, ενώ παρόντες ήταν και οι τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών του Νομού (να σημειωθεί ότι η κ. Παναγιώτα Δριτσέλη παραβρέθηκε στην παρέλαση της Καλαμπάκας).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αρχή της παρέλασης προκλήθηκε μία μικρή αναστάτωση  όταν 4-5 μέλη του ΑΚΕΠ εισήλθαν στο χώρο μπροστά από τους επισήμους διαμαρτυρόμενοι με πανό αλλά η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση κι απομονώθηκαν χωρίς περαιτέρω επεισόδια.