Μακαρόνια με παραφιλέτο και κόκκινο κρασί

Μακαρόνια με παραφιλέτο και κόκκινο κρασί …

Υλικά :
Ένα πακέτο μακαρόνια σε σχήμα κοχύλι μικρά κατά προτίμηση
Μισό κιλό παραφιλετο μοσχαρίσιο
2 κ.σ. πελτε ντομάτας διπλής συμπύκνωσης
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί ( εγώ έβαλα cabernet )
λίγα γαρίφαλα ολόκληρα
2 φύλλα δάφνης
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου τετριμμένες
παρμεζάνα χοντροτριμμένη
λίγες μπαλιτσες φρέσκιας μοτσαρελας
αλάτι
πιπέρι
κανέλα σκονη
λίγες σταγόνες ταμπασκο
Εκτέλεση :
Πλένουμε και κόβουμε το παραφιλέτο σε μικρά κομμάτια τετράγωνα. Τα βάζουμε με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για ένα λεπτό, να ανακατεύτουν τα αρώματα. Αλατοπίπερωνω κατά βούληση, ανακατεύω πάντα με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το πελτέ ντομάτας και το ταμπάσκο και τα αφήνω να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.  Έχω νερό ζεστό και βάζω αρκετό, τόσο όσο να βράσουν τα μακαρόνια. Προσοχή, δεν τα σουρώνουμε για αυτό προσέχω να είναι η σωστή ποσότητα νερού ( εγώ για να είμαι 100% σίγουρη βάζω λίγο λίγο, έχω πάντα ζεστό νερό από τον βραστηρα ).  Δύο λεπτά πριν κατεβάσω από την φωτιά προσθέτω το σφηνάκι κρέμας γάλακτος.  Σερβίρω ζεστά με παρμεζάνα και μπαλακια μοτσαρελας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.