Νηστίσιμο…
Υλικά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα περασμένα από το μούλτι να γίνουν κιμάς
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
1 ντοματάκι κον-κασέ
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας βρασμένα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο ζεστό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Προσθέτουμε τα αλεσμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά το κον-κασέ και τον πελτέ.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να μείνει μόνο με το λάδι.
Βάζουμε σε πιατέλα τα μακαρόνια μας, απλώνουμε μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί.
Σημ.:Με τον συγκεκριμένο κιμά μπορούμε να φτιάξουμε και πολλά άλλα νηστίσιμα φαγητά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.