Μακαρονάδα με σάλτσα σκόρδου

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ…

ΥΛΙΚΑ για δυο άτομα

Μισό κιλό μακαρόνια λιγκουινι
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κούπα τυρί τριμμένο κατά προτίμηση σκληρό Δανίας
3 κουταλιές πελτέ διαλυμένο μία κούπα νερό και λίγη σάλτσα σπιτική η του εμπορίου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι ρίγανη δυο μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με αλατόνερο βράζετε τα μακαρόνια.  Όταν γίνουν τα ρίχνετε στο τρυπητό, ρίχνετε νερό από πάνω να στραγγίσουν καλά και μετά τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.  Παίρνετε το τυρί και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε τα μακαρόνια καλά.
Σε κατσαρολάκι ρίχνετε το λάδι και τα λιωμένα σκόρδα (εγώ χτυπώ λάδι και σκόρδα στο μπλέντερ να γίνουν αλοιφή) τα τσιγαρίζετε και στη συνέχεια ρίχνετε το πελτέ και την σάλτσα μαζί με το νεράκι που είναι διαλυμένος.  Βάζετε αλάτι, ρίγανη και λίγο πιπέρι αν θέλετε και δύο μπαχάρια και βράζετε τη σάλτσα καλά μέχρι να φύγουν τα υγρά της.  Ανακατεύετε τα μακαρόνια με αυτή την σάλτσα.  Σερβίρετε τα μακαρόνια. Φοβερό το πιάτο αυτο!!!
Σημ. :Τα μακαρόνια να είναι αλ ντεντε στο βράσιμο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.