Μακαρονάδα με καπνιστό τόνο

Είναι πραγματικά πεντανόστιμη…

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες :

1 πακέτο σπαγγέτι

1 κονσέρβα καπνιστό τόνο

500 γρ. ψιλοκομμένα τοματίνια

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης

5 ελιές αποπυρηνωμένες

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

1κ.γ. πιπέρι

2 κ.γ. ρίγανη

μαϊντανό

ελαιόλαδο

φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε βράζοντας τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.όταν είναι έτοιμα,τα σουρώνουμε και τα περνάμε λίγο από ζεστό ελαιόλαδο. Όση ώρα βράζουν τα σπαγγέτι,ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.Στο χρόνο αυτό,ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά,το σκόρδο και τις ελιές.Τα σωτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο και τα τοματίνια. Σιγοβράζουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μια ωραία σαλάτα να συνοδεύσουμε το φαγητό μας, είναι μαρούλι, πιπεριά, φέτα, κρέμα βαλσάμικου με πορτοκάλι, καλαμπόκι και δημητριακά με μέλι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.