Μακαρονάδα φούρνου

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ…

 

 

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μακαρόνια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

15 φέτες μπέικον

1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα

2 κρεμμύδια

μία σκελίδα σκόρδο

15 ντοματίνια μικρά

300 gr τυρί Gouda

4 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα

μία κουταλιά σούπας πελτέ

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

3 μπαχάρια

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο

ξύδι για το σβήσιμο του κιμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και μόλις πιει τα υγρά του τον σβήνετε με το ξύδι.  Στη συνέχεια κόβετε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπέικον, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε καλα τον κιμά.  Ρίχνετε τον μαϊντανό, τη σάλτσα, τον πελτέ και το νερό.  Όταν θα είναι έτοιμος ο κιμάς σε ένα πυρέξ ανακατεύετε τα μακαρόνια που έχετε βράσει σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τη συσκευασία του προϊόντος με τον κιμά, πασπαλίζετε με μπόλικο τυράκι και το βάζετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το τυρακι απο πανω.

Σημ.: Αντί για μπέικον μπορείτε να βάλετε και χωριάτικο λουκάνικο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.