TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μαγειρίτσα by Mairh

Απρ 19, 2025
in Μαγειρική
Μαγειρίτσα by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Η μαγειρίτσα είναι μια κλασική συνταγούλα και δεν έχει πολλές παραλλαγές.
Η γιαγιά μου δεν έβαζε μαρουλάκια και η μαμά μου δεν έβαζε ρύζι.
Απλά εγώ ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και την δική μου μαγειρίτσα.

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
Τα εντεράκια απο την συκωταριά
Μια μεγάλη κουπα ψιλοκομμεένο κρεμμυδάκι
ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
μια χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
10 με 15 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
2 κσ ρύζι καρολίνα
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
μπόλικο αλατοπίπερο
3 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό
1 κγ κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και γυρίζουμε τα εντεράκια

Καθαρίζουμε την συκωταριά την πλένουμε και την ζεματάμε μαζί με τα εντεράκια.
Βάζουμε στην φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό.
μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε μέσα την συκωταριά και τα εντεράκια.
Αφήνουμε 5 λεπτά να ζεματιστούν ξαφρίζοντας λιγάκι.
στραγγίζουμε την συκωταριά και τα εντεράκια και τα κόβουμε σε κυβάκια αφού έχουν κρυώσει πρώτα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι το ξερό και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κομματάκια από την συκωταριά και τα εντεράκια και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά που έβγαλαν τα συκωτάκια μας.
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε δυο τρία λεπτά να εξατμιστεί το κρασί!
Συνεχίζουμε ρίχνοντας 3 ποτήρια ζεστό νερό και μπόλικο αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράζει για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μαρούλι και το ρυζάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 15 λεπτά προσέχοντας μήπως πρέπει να συμπληρώσουμε λιγάκι ακόμα νεράκι και ανακατεύοντας τακτικά..
Όταν είναι έτοιμο το φαγάκι μας βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα ασπράδια από τα αυγά μας και τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε και τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι που μέσα λιώσαμε το κορν φλάουρ και σταδιακά λίγο λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα μας.
Όταν η λεκανίτσα που κάνουμε το αυγολέμονο έχει πάρει μια αρκετά καλή θερμοκρασία από το ζουμάκι τότε σταματάμε να προσθέτουμε ζουμάκι και περιχύνουμε την μαγειρίτσα μας.
κουνάμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα μας να πάει παντού το αυγολέμονο μας σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην κάνει υδρατμούς το καπάκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Ύπνος: Η κακή συνήθεια που αυξάνει τη φλεγμονή και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Ύπνος: Η κακή συνήθεια που αυξάνει τη φλεγμονή και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Μαγειρίτσα, η Ελληνική

Μαγειρίτσα, η Ελληνική

Λαμπρόψωμο by Mairh

Λαμπρόψωμο by Mairh

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd