Μαγειρίτσα by Mairh

Η μαγειρίτσα είναι μια κλασική συνταγούλα και δεν έχει πολλές παραλλαγές.
Η γιαγιά μου δεν έβαζε μαρουλάκια και η μαμά μου δεν έβαζε ρύζι.
Απλά εγώ ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και την δική μου μαγειρίτσα.

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
Τα εντεράκια απο την συκωταριά
Μια μεγάλη κουπα ψιλοκομμεένο κρεμμυδάκι
ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
μια χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
10 με 15 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
2 κσ ρύζι καρολίνα
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
μπόλικο αλατοπίπερο
3 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό
1 κγ κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και γυρίζουμε τα εντεράκια

Καθαρίζουμε την συκωταριά την πλένουμε και την ζεματάμε μαζί με τα εντεράκια.
Βάζουμε στην φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό.
μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε μέσα την συκωταριά και τα εντεράκια.
Αφήνουμε 5 λεπτά να ζεματιστούν ξαφρίζοντας λιγάκι.
στραγγίζουμε την συκωταριά και τα εντεράκια και τα κόβουμε σε κυβάκια αφού έχουν κρυώσει πρώτα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι το ξερό και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κομματάκια από την συκωταριά και τα εντεράκια και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά που έβγαλαν τα συκωτάκια μας.
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε δυο τρία λεπτά να εξατμιστεί το κρασί!
Συνεχίζουμε ρίχνοντας 3 ποτήρια ζεστό νερό και μπόλικο αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράζει για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μαρούλι και το ρυζάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 15 λεπτά προσέχοντας μήπως πρέπει να συμπληρώσουμε λιγάκι ακόμα νεράκι και ανακατεύοντας τακτικά..
Όταν είναι έτοιμο το φαγάκι μας βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα ασπράδια από τα αυγά μας και τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε και τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι που μέσα λιώσαμε το κορν φλάουρ και σταδιακά λίγο λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα μας.
Όταν η λεκανίτσα που κάνουμε το αυγολέμονο έχει πάρει μια αρκετά καλή θερμοκρασία από το ζουμάκι τότε σταματάμε να προσθέτουμε ζουμάκι και περιχύνουμε την μαγειρίτσα μας.
κουνάμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα μας να πάει παντού το αυγολέμονο μας σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην κάνει υδρατμούς το καπάκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).