«Μαγεύει» με την μπάλα και «κλέβει» τα βλέμματα των φιλάθλων της Γερμανίας ο τρικαλινής καταγωγής Λευτέρης Θεοχάρης

Ο 18χρονος Λευτέρης, παιδί Ελλήνων μεταναστών με μέρος της καταγωγής του από την Κρήνη, «Μαγεύει» με την μπάλα σε κάθε αγώνα, κατακτώντας την κορυφή της επιτυχίας

Τα βλέμματα των φιλάθλων της τοπικής ομάδας Ροτ Βάις Έσεν της Γερμανίας συνεχίζει να κλέβει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο Κρηνιώτης, στην καταγωγή από πλευράς πατέρα, Λευτέρης Θεοχάρης. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής, δεξιός πλάγιος αμυντικός, αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της ποδοσφαιρικής ομάδας του και σαφώς τα επόμενα χρόνια είναι καθαριστικά για εκείνον σε μεταγραφικό επίπεδο.

Ο 18χρονος Λευτέρης, γόνος Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, με καταγωγή από την Κρήνη Τρικαλων γιος του Σάκη Θεοχάρη και της Βίκυς Τζερεμε από την Ήπειρο γεννήθηκε στο Έσεν της Γερμανίας στις 14 Φεβρουαρίου του 2004. Ερωτευμένος από μικρή ηλικία με το ποδόσφαιρο κατάφερε να θριαμβεύσει κάνοντας τους πάντες να χαίρονται για εκείνον.

Πριν φορέσει την φανέλα του Έσεν, είχε αγωνιστεί σε άλλες 2 τοπικές ακαδημίες, με την απόδοση του να αποτελεί το εισιτήριο για την μεταγραφή του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Λευτέρης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 7 ετών. Αγωνιζόταν ως επιθετικός κορυφής, έχοντας εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, και η έφεση του αυτή στο σκοράρισμα ήταν που τον έφερε στο κατώφλι της 2ης μεγαλύτερης ομάδας της πόλης, της Σβαρτς Βάις Έσεν. Τότε, στην Κ14, είχε καταγράψει το δυσθεώρητο στατιστικό των 67 γκολ σε μία σεζόν, κάτι που του άνοιξε διάπλατα την πόρτα των μεγάλων ομάδων, έχοντας πολλές και άκρως δελεαστικές επιλογές. Εν τέλει επέλεξε την γειτονική Μπορούσια Ντόρτμουντ, και το 2018 σε ηλικία 14 ετών θα έβαζε τα κιτρινόμαυρα του γερμανικού μεγαθήριου, τα οποία θα έμελλε να φορέσει για 3 συναπτά έτη. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά οι προπονητές του, με βάση κάποιο στοιχεία του που ξεχώρισαν, έκριναν αναγκαίο να τον μετατοπίσουν πιο πίσω στο γήπεδο, και να τον μετατρέψουν σε σύγχρονο φουλ μπακ.

Η περίοδος προσαρμογής δεν κράτησε πολύ, και ο Λεύτι στελέχωσε με επιτυχία τα τμήματα Κ15, Κ16 και Κ17 της Ντόρτμουντ, με τα μέτρα που επιβλήθηκαν όμως και στην Γερμανία να θέτουν φρένο στις αθλητικές δραστηριότητες και να περιορίζουν σημαντικά τον αγωνιστικό του χρόνο. Το καλοκαίρι του 21’ και με την αγωνιστική απραξία να εξελίσσεται σε ένα διάστημα αρκετών μηνών λόγων των μέτρων αυτών, έκρινε πως έπρεπε να υπάρξει μια αλλαγή σκηνικού, και έτσι επέστρεψε στην πόλη του για χάρη της Ροτ Βάις Έσεν. Με την νέα του ομάδα, συμμετείχε στο πρωτάθλημα U19 Bundesliga West και στο κύπελλο U19 Ligapokal West, αριθμώντας συνολικά 17 εμφανίσεις (13/16 για το πρωτάθλημα και 4/4 για το κύπελλο), και με απολογισμό 1 γκολ και 3 ασίστ. H ομάδα του, τερμάτισε 6η στον σχετικό πίνακα της βαθμολογίας, μεταξύ των 17 ομάδων που συμμετείχαν στην U19 Bundesliga West 2021/22. Δέον να σημειωθεί ότι προ κορωνοϊού, είχε κληθεί στην Εθνική μας Παίδων Κ16.

Πηγή φωτογραφίας και πληροφοριών: Talent scouting Greece / Ανιχνευτής ταλέντων Ελλάδας

krinilive.gr