Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις στα Τρίκαλα

Την καταδίκη τους στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, που μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών με την παραχώρηση νέων στρατιωτικών βάσεων και τον Ελληνικό λαό σε πολεμικό στόχο (για αυτό και τη χαρακτηρίζουν επαίσχυντη), διατράνωσαν μαχητικά εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, νέες και συνταξιούχοι την Πέμπτη στα Τρίκαλα κατά την κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και άνοιξε με χαιρετισμό από τον Λάμπρο Τσέκα, από μέρους της ΟΑΣΤ “Η Άνοιξη” μεταφέροντας το αγωνιστικό μήνυμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που αυτές τις μέρες βρισκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επιβίωσή της.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί απο την Ειρήνη Πετράκη, πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων (μελους τηςΟΓΕ), τον Δημήτρη Παπασπύρου από μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τον Δημήτρη Μπίλλιο εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικων Υπαλλήλων.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με ομιλία από το Λάζαρο Τσουμένη, γραμματέα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων που τόνισε στην ομιλία τους και τα εξής: Δεν χωρά επανάπαυση κι εφησυχασμός! Η συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στις δεκάδες στρατιωτικές αποστολές και ασκήσεις – πρόβες πολέμου, στα διάφορα πολυμερή ιμπεριαλιστικά σχήματα που διαμορφώνονται στην περιοχή δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια, ούτε την άμυνα της χώρας μας, ούτε και κυριαρχικά δικαιώματα. Απεναντίας μόνο νέα δεινά και νέες στρατιές προσφύγων και μεταναστών ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, σημαίνει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία τις τις Στρατιωτικές Βάσεις που ψηφίζεται στη Βουλή!

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα όπως “Καμιά συμφωνία”, “Να φύγουνε οι βάσεις”, “Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις”, “Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών”, “Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά”.

Επιτροπή Αγώνα Τρικάλων ενάντια στην Ελληνοαμερικανική

Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις