Lusserbullar

Lusserbullar

Ψωμάκια που ταιριάζουν για πρωϊνό αλλα και απογευματινό σνακ και μπορούν να συνδυαστούν με μερέντα μαρμελάδα και κρέμα τυρί.

Υλικά : 
4 κούπες αλεύρι
1 φακ. Ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 φακ. Κρόκο Κοζάνης
Σαφράν (αν δεν έχετε δεν βάζετε) εγώ έβαλα μια βανίλια για άρωμα
60 γρ .βούτυρο (λιωμένο)
4 κουταλιες γλ. μελι
5 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κούπα γάλα χλιαρό
Λιγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.  Μπορεί να χρειαστείτε λίγο αλευράκι ακόμα. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει. Οταν είναι έτοιμη πλάθουμε 15 ψωμάκια.  Τα βάζουμε στην λαδόκολα για ψήσιμο και τα αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν.  Αφού αλείψουμε με αυγό τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 10 με 15 λεπτά. 
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη  μας Πολυξένη Κουτσούκου.