Lumaconi rigati – Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά

Lumaconi rigati – Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά…

Υλικά
1 πακέτο κοχύλια Lumaconi rigati
εγώ τα βρίσκω μόνο στον βασιλόπουλο
1/2 κιλό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη σε κουβάκια
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κγ ζάχαρη
λίγο μπαχάρι και κανέλα
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
αλατοπίπερο

Μπεσαμέλ μισή δόση

Εκτέλεση
Βράζουμε τα κοχύλια μας 10 με 11 λεπτά
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με κρύο νερό να μην κολλήσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκορδάκι.
Προσθέτουμε τον κιμά πιέζοντας με ένα πιρούνι να μην μείνει χοντρά μπαλάκια.
Βάζουμε το καρότο την πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Όταν έχουν φύγει όλα τα υγρά και είναι μόνο με το λαδάκι σβήνουμε με το κρασάκι.
Αφήνουμε να εξατμιστεί λιγάκι και προσθέτουμε την ντομάτα και το νεράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Κάνουμε μισή δόση μπεσαμέλ και σκεπάζουμε τα κοχυλάκια μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).