«Λουτρό αίματος» στο Αφγανιστάν: Έκρηξη σε εκπαιδευτικό οργανισμό στην Καμπούλ με νεκρούς

«Υπάρχουν τραυματίες» αναφέρουν οι Αρχές

Έκρηξη έπληξε σήμερα εκπαιδευτικό οργανισμό σε δυτικό τομέα της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν και υπάρχουν θύματα, μετέδωσαν αρχικά αφγανικά μέσα ενημέρωσης και έκανε γνωστό εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίσθηκαν από την επίθεση καμικάζι την ώρα που έφθαναν εκεί σπουδαστές, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, που μίλησε στο Ρόιτερς ζητώντας να μην κατονομασθεί, είπε επίσης πως ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο.

Πολλοί από τους κατοίκους της δυτικής περιοχής της Καμπούλ, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είναι Χαζάρα, μια εθνοτική μειονότητα που είχε γίνει στόχος προηγούμενων επιθέσεων οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί και από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ άλλων.

Έφηβοι σπουδαστές ήταν μεταξύ των 24 ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί σε επίθεση το 2020 σε εκπαιδευτικό κέντρο στη δυτική Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1357135/afganistan-ekriksi-se-ekpaideftiko-organismo-stin-kampoyl-anafores-gia-thymata