Λωτοί

Έχετε ποτέ προβληματιστεί τι θα κάνετε με τους λωτούς, όταν δεν είναι αρκετά ώριμοι για να τους φάμε ή μήπως είμαι η μόνη;  Αν ναι σας προτείνω να δοκιμάσετε έναν άλλο τρόπο που θα σας ενθουσιάσει…

Υλικά:

2-3 λωτούς
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
2 ποτήρια νερό
3-4 αστεροειδής γλυκάνισο
λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένω και κόβω τους λωτούς στη μέση.
Βάζω να βράσει το νερό με την ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω μέσα τα κομμάτια και τα αφήνω να βράζουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρω με λίγο γιαούρτι ζεστούς ή ακόμα και αν έχουν κρυώσει.
Έχουν απίστευτη γεύση με τα αρώματα από το γλυκάνισο να δένει τόσο αρμονικά.  Είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει εσάς και σε όσους το προσφέρετε.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.