Λύση για τα αδέσποτα ζητούν οι Τρικαλινοί

Το θέμα με τα αδέσποτα παραμένει σταθερά στην επικαιρότητα καθώς ειδικά αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλά κρούσματα επίθεσης, με ποιο πρόσφατο το χθεσινό όπου ο τροχονόμος Βασίλης Κολώνας δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο και χρειάστηκε να πάει στο Νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Οι Τρικαλινοί ζητούν να βρεθεί επιτέλους λύση με το θέμα. Λύση ζητούν και οι φιλόζωοι οι οποίοι έχουν επωμιστεί το βάρος της φροντίδας τους και τούτο όχι μόνο στο άτυπο δημοτικό κυνοκομείο αλλά στην καθημερινότητα.

Πάντως ο Δήμος δεν είναι σε θέση να κάνει πολλά. Εκτός αυτού εκείνο που επισημαίνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ότι ήδη ο Δήμος παρανομεί με τη φιλοξενία  στο χώρο του κυνοκομείου των αδέσποτων, αφού ο νόμος προβλέπει τη νοσηλεία τους, τη στείρωση και τον εμβολιασμό και την απελευθέρωσή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Εντούτοις, έχει φανταστεί κάποιος τι θα γίνει στους δρόμους της πόλης αν απελευθερωθούν τα 180 σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί και τα οποία θα προστεθούν στον ήδη μεγάλο αριθμό των αδέσποτων που κυκλοφορούν ελεύθερα;

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι το τα αδέσποτα είναι ένα θέμα που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει, αφού όλα αυτά τα σκυλιά κάποτε ήταν δεσποζόμενα τα οποία εγκαταλείφθηκαν για διάφορους λόγους από τους ιδιοκτήτες τους.