Λικέρ πορτοκάλι

Λικέρ πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ :

Τη φλούδα ( χωρίς το λευκο ) απο 10 πορτοκάλια

500 γρ. ρακί χωρίς γλυκάνισο ή βότκα

500 γρ. ζάχαρη

500 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι με το εργαλείο που έχουμε για τις πατάτες. Βαζουμε τις φλούδες (από το πορτοκάλι) σε ένα βάζο και ρίχνουμε το ποτό. Αφήνουμε για 10 ημέρες σε σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο. Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φλούδες και ρίχνουμε το σιρόπι στο ποτό. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Καρεκλά.