Λικέρ πικραμύγδαλο

Λικέρ πικραμύγδαλο…

Ειναι τέλειο!!! Η γεύση του τέλεια…

ΥΛΙΚΑ :

1 λιτρο τσίπουρο
150 σπασμένα κουκούτσια απο βερύκοκο
(Το αμύγδαλο)
1 ξύλο κανέλας
3 καρφακια γαρύφαλο

Εκτέλεση:

1η εργασία
Τσίπουρο και αμύγδαλα, 1 ξυλάκι κανέλας, 3 καρφακια γαρύφαλο.
Τα βαζουμε σε ενα βάζο για τουλάχιστον
40 μέρες ( όσο περισσότερο μείνουν τόσο πιο ωραίο θα ειναι το άρωμα τους)

2η εργασία
1 λιτρο νερο
1 κιλο ζαχαρη
Τα κανουμε σιρόπι
Σε ενα σκευος βαζουμε το νερο, την ζαχαρη και το κανουμε σιρόπι.
Απο την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, βράζουμε για 4-6 λεπτα.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

3η εργασία

Εχουμε στραγγίξει τα αμύγδαλα με τουλουπάνι για να βγει καθαρό το λικέρ μας.
Τώρα ριχνουμε το χλιαρό σιρόπι μας, αφήνουν πούμε λίγες ακομα ημέρες να ενωθουν καλα τα αρώματα και ειναι ετοιμο…

Σημείωση:
Εαν το θέλετε πιο δυνατό σε αλκοόλ, μπορείτε να μείωσετε το νερο στο σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).