Λικέρ μούσμουλο

Λικέρ μούσμουλο…

ΥΛΙΚΑ :
•50 κουκούτσια από μούσμουλα
•5 μούσμουλα ολόκληρα
•400 ml καθαρό τσιπουρο (ή κονιακ οπως εβαλα εγω )
•150 γρ. ζάχαρη
•550 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Πλένουμε, στεγνώνουμε τυλίγοντάς τα σε καθαρή πετσέτα και ξεφλουδίζουμε τα λίγα μούσμουλα που θα βάλουμε ολόκληρα.
2.Χτυπάμε τα κουκούτσια στο γουδί να θρυμματισθούν αρκετά. Δεν τα λιώνουμε.
3.Σε ένα γυάλινο μπουκάλι (που θα πρέπει να χωράει τουλάχιστον 1,5 λίτρο, θα έχει φαρδύ στόμιο και θα κλείνει ερμητικά) βάζουμε πρώτα τα κουκούτσια, και στη συνέχεια τα ολόκληρα μούσμουλα. 4.Προσθέτουμε και το οινόπνευμα, κλείνουμε το μπουκάλι μας και το βάζουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος (ένα δροσερό ντουλάπι είναι μία καλή επιλογή) για περίπου έξι εβδομάδες. Θυμόμαστε να το ανακινούμε πότε-πότε.
5.Στο τέλος αυτού του χρόνου φιλτράρουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του μπουκαλιού με τη βοήθεια μία γάζας, με ένα τούλι, ή με ένα καθαρό πανί κουζίνας, για να απομακρύνουμε όλα τα στερεά αιωρούμενα. 6.Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε ένα αραιό σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη (ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή η τελευταία να διαλυθεί εντελώς).
7.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αρωματισμένο οινόπνευμα.
8.Το αδειάζουμε στο γυάλινο δοχείο όπου θα το φυλάξουμε, το κλείνουμε ερμητικά και το αφήνουμε στο ίδιο -δροσερό και σκοτεινό- μέρος για άλλες 4-5 εβδομάδες, φροντίζοντας, και πάλι, να ανακινούμε το μπουκάλι κάθε τόσο.
9.Μετά και από αυτό το διάστημα, το λικέρ είναι έτοιμο για χρήση.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χρυσούλα Κυπραίου.