Λικέρ φράουλα και φρουτοποτό

Λικέρ φράουλα και φρουτοποτό…

 Υλικά:

700 γραμμάρια βότκα

700gr ώριμες φράουλες

700 gr ζάχαρη

Ένα ξυλάκι κανέλα

10 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Παίρνετε μία κατσαρόλα και κόβετε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια ,ρίχνετε τη ζάχαρη ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για μία ολόκληρη μέρα ενώ στη διάρκεια της ημέρας ανακατεύετε που και που. Την επόμενη ημέρα που θα έχει λιώσει τελείως η ζάχαρη, προσθέτετε τη βότκα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.  Ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για άλλες δύο ημέρες ανακατεύοντας που και που. Τέλος σε ένα τουλπάνι στραγγίζετε τις φράουλες καλά. Ανακατεύετε και το λικέρ είναι έτοιμο τοποθετείτε σε γυάλινα μπουκάλια και είναι έτοιμο για κέρασμα.

Για το φρουτοποτό θα χρειαστείτε 1 σφηνάκι λικέρ φράουλας, σόδα παγάκια, δυόσμο, μία φέτα λεμόνι ανακατεύετε και σερβίρετε. Στην υγεία σας

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.