Λίκερ δάφνης

Ευωδιαστό και ασυνήθιστο λικεράκι.  Αν και δεν πίνω ποτέ αλκοόλ μου αρέσει πολύ να φτιάχνω λικεράκια.


Υλικά :
20-25 φύλλα φρέσκιας δάφνης
1 κιλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
2-2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
2 φλ .τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουκούτσι μπαχάρι

Εκτέλεση :
Βάζουμε τα φύλλα,την κανέλα και το μπαχάρι μέσα στο αλκοόλ.
Τα κρατάμε σε σκιερό μέρος μέσα στο σπίτι για 30 μέρες.
Κάνουμε σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό, το οποίο το βράζουμε 8 λεπτά και το ρίχνουμε μέσα στο αλκοόλ.
Σουρώνουμε με φίλτρο του καφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε και 2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής η΄αν δεν έχετε πράσινο χρώμα βάζετε μια σταγόνα μπλε και 3 σταγόνες κίτρινο.

Καλή επιτυχία.

Ευχαριστω πολυ για την συνταγη την BarBarBar Λίκερ δάφνης
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/liker-dafnhs1.html

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση(τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).