Λιγκουίνι με μπρόκολο και ντοματίνια

Λιγκουίνι με μπρόκολο και ντοματίνια

Μπρόκολο… Το χειμωνιάτικο πράσινο λαχανικό που έχει προσελκύσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών διεθνώς, λόγω της πολλαπλούς ωφέλιμης δράσης του στην υγεία.

Ένα λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Είναι το λαχανικό που έχει μελετηθεί μάλλον περισσότερο από κάθε άλλο λαχανικό, λόγω των εντυπωσιακών αντικαρκινικών ιδιοτήτων του. Αξίζει λοιπόν να το εντάξουμε στη διατροφή μας με όποιον τρόπο μπορούμε Σήμερα πιστεύω ότι θα σας δώσω την καλύτερη ιδέα. Πως να εντάξουμε το μπρόκολο στη ζωή μας; Με ένα τρόπο που θα μας κάνει να το αγαπήσουμε, αν όχι να το φάμε τουλάχιστον με ευχαρίστηση. Θα φτιάξουμε το αγαπημένο σε όλους λιγκουίνι με ντοματίνια και γιατί όχι, ας προσθέσουμε και λίγες φουντίτσες μπρόκολο. Το μπρόκολο θα το βράσουμε για λίγα λεπτά σε λίγο ζωμό θαλασσινών για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. (ένα μπολάκι τρυφερά κομματάκια μπρόκολου),
60 ml ζωμό θαλασσινών,
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
1 πιπεριά τσίλι,
7-8 . ντοματίνια,
1 μεγάλη κ .σ. βούτυρο,
200 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι
4-5 κ .σ. ελαιόλαδο,
αλάτι-πιπέρι,
ένα κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τα τρυφερά κομμάτια του. Τα πλένουμε πολύ καλά . Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα 40 ml ζωμό και τα κομματάκια από το μπρόκολο και το σκόρδο Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσει λίγο το μπρόκολο και να μειωθεί στο ελάχιστο ο ζωμός. (χρησιμοποιώ ζωμό από γαρίδες). Ρίχνουμε και την πιπερίτσα τσίλι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό (προσέχουμε μην μας καεί το σκόρδο), προσθέτουμε τα ντοματίνια, που τα έχουμε ήδη κόψει στη μέση, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο το σέλερι Αλατίζουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη να ψηθούν τα λαχανικά μας ρίχνοντας και τα υπόλοιπα 20 ml ζωμό. Συγχρόνως βράζουμε το λιγκουίνι al dente. Μόλις είναι έτοιμο το λιγκουίνι μας το ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρει 1—2 βράσεις κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο Ανακατεύουμε ελαφρά να μην λιώσουν τα λαχανικά μας. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία.Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).