Λιαστές ντομάτες φούρνου

Λιαστές ντομάτες φούρνου…

Υλικά:
Ντοματίνια Κρήτης
Ελαιόλαδο
Ξίδι
Σκόρδο
Κάππαρη
Βασιλικός

δεντρολίβανο

δάφνη
Αλάτι όχι πολύ και

πιπέρι

Εκτέλεση :
Πλένω τα ντοματίνια. Τα κόβω στα 2 και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό και ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύω με τα χέρια. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τα σπόρια να κοιτούν προς τα πάνω. Ψήνω για περίπου 5 ώρες στους 120 βαθμούς.
Μετά τα βάζω σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με βασιλικό, δαφνόφυλλα, σκελίδες σκόρδο, λίγο κάππαρη. Τα σκεπάζω με ελαιόλαδο και 1 κουταλιά γλυκού ξίδι. Εγώ για σιγουριά τα φυλάσσω στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.