TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Ελλάδα

Λέρος: Φόβοι ότι πράκτορες της ΜΙΤ επανδρώνουν τα τουρκικά αλιευτικά

Αυγ 13, 2018
in Ελλάδα
Λέρος: Φόβοι ότι πράκτορες της ΜΙΤ επανδρώνουν τα τουρκικά αλιευτικά
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν έχουν μόνο οι Τούρκοι όπλα, έχουμε και ‘μεις» διαμηνύουν οι Έλληνες αλιείς – Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στο Αιγαίο – Φουντώνουν οι πληροφορίες πως τα τουρκικά ψαράδικα είναι επανδρωμένα με πράκτορες της ΜΙΤ 

Δραματικές είναι για μια ακόμη φορά οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς, τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, δίπλα σε Πάτμο, Λέρο και Αρκιούς, κλέβοντας τους φυσικούς πόρους και απαγορεύοντας με απειλές στους Έλληνες αλιείς να ψαρέψουν στον τόπο τους.

Τα τουρκικά αλιευτικά όχι μόνο παραβιάζουν την οριογραμμή, αλλά εισέρχονται βαθιά μέσα στο Αιγαίο, προσεγγίζοντας ακόμα 100 μέτρα από τα ελληνικά νησιά. Όπως αναφέρει και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», αυτές οι παραβιάσεις γίνονται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά ακόμα και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή (12/08) κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου με απανωτούς πυροβολισμούς κατά Ελλήνων.

Οι πυροβολισμοί προήλθαν από τουρκικά αλιευτικά, ωστόσο είναι αμφίβολο αν στα αλιευτικά βρίσκονταν μόνο ψαράδες ή εκπαιδευμένοι άνδρες με σχέδιο κλιμάκωσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως κατήγγειλαν οι Έλληνες ψαράδες, οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά δύο ελληνικών καϊκιών. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διάχυτη πάντως είναι η αίσθηση πως οι Τούρκοι ετοιμάζουν σοβαρό ένοπλο επεισόδιο, κάτι που το ανέφερε και ο Ελληνας ψαράς.

Όπως κατήγγειλαν οι αλιείς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι Τούρκοι που βρίσκονταν στην περιοχή, πυροβόλησαν προς το μέρος τους, τονίζοντας, μάλιστα, ότι οι πυροβολισμοί ήταν κατά ριπάς.

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς, oι υπόλοιποι ήταν κατά βολή. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο ψαράς Λευτέρης Γιαννούκας, που βρισκόταν στο ένα αλιευτικό.

«Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», τόνισε με τη σειρά του και ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι πληροφορίες ότι τα τουρκικά αλιευτικά ήταν επανδρωμένα με ένδρες της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας, κάτι που αναφέρει και το pentapostagma.gr.

Κορυφώνεται η τουρκική κατασκοπευτική δραστηριότητα

Την Κυριακή στα ελληνικά χωρικά ύδατα υπήρχαν 10 τουρκικές μηχανότρατες.

«Οι Τούρκοι τώρα πια έχουν αποθρασυνθεί. Είναι σαν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα». Με τις λέξεις αυτές περιέγραψε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος Αναστασία Μήλιου.

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μηχανότρατα. Χθες είχαμε 10 μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο» πρόσθεσε η κυρία Μήλιου σημειώνοντας ότι τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη «φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα από τα νησιά».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή η διευθύντρια ερευνών του «Αρχιπέλαγος» είπε ότι «σε παλαιότερες καταστάσεις οι Τούρκοι μόλις έβλεπαν τον κίνδυνο έφευγαν. Την περασμένη εβδομάδα έβριζαν, απειλούσαν και θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα τους σταματήσει κανένας».

Σύμφωνα με την κυρία Μήλιου «το καθένα από αυτά τα αλιευτιακά ψαρεύει 1-3 τόνους το 24ωρο. Αλιεύουν και πωλούν ψάρια με τα οποία θα θέλαμε να ενισχύσουμε το απόθεμα.

Ερωτηθείσα για την αντίδραση του λιμενικού η ίδια παρατήρησε ότι «το θέμα είναι τι εντολές έχει το λιμενικό. Έχει εντολές να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι ή απλά κάνει συστάσεις με μια σβούρα γύρω από τη μηχανότρατα; Πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική εντολή πίσω από αυτό (σ.σ. να κάνουν μόνο συστάσεις). Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει διαδικασία σύλληψης». «Τα σκάφη αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται στο λιμάνι» κατέληξε η κυρία Μήλιου.

«Θα μπαίνουμε στη θάλασσα με τα όπλα»

Η οργή πλέον ξεχειλίζει και δεν είναι μόνο κατά των Τούρκων. Οι Έλληνες ψαράδες είναι εκνευρισμένοι και με τη στάση του Λιμενικού που «σφυρίζει αδιάφορα».

«Οι εκκλήσεις μας είναι συνεχείς αλλά η αδιαφορία και η ανεπάρκεια των ανδρών του Λιμενικού είναι πιο προκλητική και από την τακτική των Τούρκων», αναφέρουν οι ψαράδες. «Θα δέσουμε τους Τούρκους και θα τους φέρουμε εμείς στο Λιμενικό. Δεν έχουν μόνο οι Τούρκοι όπλα, έχουμε και εμείς», δηλώνουν στο Newsbomb.gr  και δεν αποκλείουν ακόμα και να μπαίνουν στη θάλασσα οπλοφορώντας. 

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», επισημαίνει επίσης πως Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν στις λιμενικές αρχές την παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αλιευτικών, αλλά τελικά καταλήγουν να είναι οι ίδιοι υπόλογοι και στόχος ελέγχων, αντί να αξιοποιούνται οι πληροφορίες που προσφέρουν για την αντιμετώπιση αυτών των παραβιάσεων από τα τουρκικά σκάφη.

Οι τουρκικές μηχανότρατες παραμένουν επί μέρες στα ελληνικά νερά και επιστρέφουν στην Τουρκία μόνο για να εκφορτώσουν την ψαριά τους. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία εποχή όπου τα αντίστοιχα ελληνικά αλιευτικά απαγορεύεται να ψαρεύουν, ενώ οι Έλληνες παράκτιοι αλιείς της περιοχής, με δυσκολία επιβιώνουν ψαρεύοντας ό,τι απομένει από το σάρωμα του βυθού από τους Τούρκους.

Η επικίνδυνη τακτική των Τούρκων

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι επιδίδονται σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Οι κυκλωτικές κινήσεις των τουρκικών αλιευτικών έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν και θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή καθώς, το παραμικρό ατύχημα είναι ικανό να πυροδοτήσει ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Τα τουρκικά πλοιάρια, σταδιακά, πλησιάζουν επικίνδυνα στις ακτές Ελληνικών νησιών, ενώ ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να επανδρώνονται από άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και να τελούν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο τουρκικός στρατός και η ΜΙΤ εφοδιάζουν τα τουρκικά αλιευτικά με υπερσύγχρονα συστήματα (ραντάρ επιφανείας κ.α.) για να κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο και περιοχές, διεξάγοντας επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.

Παράλληλα, προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημιά στο ελληνικό στόλο αλιευτικών, σαρώνοντας τα ψάρια στις περιοχές αυτές με σκοπό την εξαφάνιση των Ελλήνων ψαράδων.

Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν τις δράσεις των Τούρκων αλλά επιμένουν να τηρούν αμυντική στάση ώστε να αποφευχθεί ανάφλεξη στο Αιγαίο.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/908032/pyrovolismoi-leros-fovoi-oti-praktores-tis-mit-epandronoyn-ta-toyrkika-alieytika

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Δήμαρχος Πόρου για επίθεση σε 85χρονη: «Δεν ήταν οργανωμένη συμμορία, ήθελαν να κάνουν ένα αστείο»
Ελλάδα

Δήμαρχος Πόρου για επίθεση σε 85χρονη: «Δεν ήταν οργανωμένη συμμορία, ήθελαν να κάνουν ένα αστείο»

Απρ 24, 2025
Άρης Μουγκοπέτρος: «Πες την αλήθεια για την κροτίδα» – Τι ζητά από τον φίλο του
Ελλάδα

Άρης Μουγκοπέτρος: «Πες την αλήθεια για την κροτίδα» – Τι ζητά από τον φίλο του

Απρ 23, 2025
Πάσχα 2025: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία
Ελλάδα

Τότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι

Απρ 23, 2025
Επιτρέπεται να προσπεράσω περιπολικό στον δρόμο; -Τι δεν γνωρίζουν οι οδηγοί
Ελλάδα

Επιτρέπεται να προσπεράσω περιπολικό στον δρόμο; -Τι δεν γνωρίζουν οι οδηγοί

Απρ 22, 2025
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για να πετάξετε την παλιά
Ελλάδα

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για να πετάξετε την παλιά

Απρ 22, 2025
Στεγαστική κρίση: Το Airbnb έπιασε οροφή, τώρα έρχεται το «διαμέρισμα με υπηρεσίες»
Ελλάδα

Στεγαστική κρίση: Το Airbnb έπιασε οροφή, τώρα έρχεται το «διαμέρισμα με υπηρεσίες»

Απρ 22, 2025
Next Post
Εντυπωσιακή έναρξη για τον Μύλο των Ξωτικών

Από Αύγουστο... Χριστούγεννα στα Τρίκαλα: Ξεκινά ο Μύλος των Ξωτικών... Μέχρι τέλος του μήνα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για επαγγελματίες

Συναγερμός στην Κίνα λόγω του τυφώνα Γιαγκί

Συναγερμός στην Κίνα λόγω του τυφώνα Γιαγκί

Παραδοσιακοί ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου

Παραδοσιακοί ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd