TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Λαζαράκια

Απρ 16, 2022
in Uncategorized
Λαζαράκια
Share on FacebookShare on Twitter

Μια βδομάδα πριν το Μεγάλο Σάββατο είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Σε πολλά μέρη της πατρίδας μας υπάρχει σαν έθιμο εκείνη την ήμερα να ζυμώνουν μικρά ψωμάκια που τα Λένε Λαζαράκια, έτσι και εγώ σας έκανα τα δικά μου Λαζαράκια. Μπείτε στην κουζίνα σας το Σάββατο το πρωί και κάνετε για την οικογένεια σας τα δικά σας Λαζαράκια…

Υλικά :

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

250 γρ. χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά

30 γρ. σπορέλαιο

70 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. αλάτι

καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση :

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό νερό, μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και την μαγιά και ανακατεύουμε να λιώσει. Μέσα στο αλεύρι βάζουμε την κανέλα και το αλάτι και τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκανίτσα. Ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη και τέλος βάζουμε το σπορέλαιο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και παίρνουμε ζυμαράκι περίπου 40 με 50 γραμμαρίων και πλάθουμε το ζυμαράκι σαν αυγουλάκια, Κάνουμε κορδονάκια με το ζυμαράκι μας και το βάζουμε επάνω στο ζυμαράκι μας. Καρφώνουμε 2 γαρυφαλλάκια για ματάκια και τα περνάμε από πάνω με λίγο σπορέλαιο. Αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περνάμε ακόμα μια φορά με το σπορέλαιο για να γυαλίζουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

«Ζωντάνεψαν »και φέτος την Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα τα «Πασχαλιόγιορτα» στην Καλαμπάκα
Uncategorized

«Ζωντάνεψαν »και φέτος την Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα τα «Πασχαλιόγιορτα» στην Καλαμπάκα

Απρ 21, 2025
Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στα Τρίκαλα – Ν. Σακκάς: «Συνεχίζουμε τον διάλογο…»
Uncategorized

Νίκος Σακκάς: Η ελπίδα της Ανάστασης φωτίζει τις ζωές μας

Απρ 19, 2025
Παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων
Uncategorized

Παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων

Απρ 16, 2025
Πασχαλινά κουλουράκια
Uncategorized

Πασχαλινά κουλουράκια

Απρ 14, 2025
Αφράτα και μαλακά νηστίσιμα κουλουράκια!
Uncategorized

Αφράτα και μαλακά νηστίσιμα κουλουράκια!

Απρ 14, 2025
Τσουρέκια με ζαχαρούχο
Uncategorized

Τσουρέκια με ζαχαρούχο

Απρ 13, 2025
Next Post
Λαζάρηδες ή Λαζαράκια

Λαζάρηδες ή Λαζαράκια

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Αντώνης Συκάρης: Από το Αιγάλεω στο Έβερεστ

Αντώνης Συκάρης: Από το Αιγάλεω στο Έβερεστ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd