Λαθροντουμάνι στα Τρίκαλα

Καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα έχουμε δελτία της αστυνομίας που αναφέρονται σε συλλήψεις οι οποίες αφορούν λαθραίο καπνό και παράνομα, αφορολόγητα τσιγάρα. Οι συλλήψεις πολλές και τα πακέτα εκατοντάδες. Ειδικά το τελευταίο διάστημα πρόκειται για συχνό φαινόμενο.

Μία ακόμη τέτοια περίπτωση είχαμε και χθες οπότε και ήταν συνελήφθη το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένα άτομο, διότι κατελήφθη να κατέχει 60 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Φαίνεται πως πρόκειται για εξαιρετικά αποδοτική… επιχείρηση καθώς πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν το ρίσκο. Και για να υπάρχει προσφορά είναι δεδομένο ότι υπάρχει και ζήτηση.

Το λαθροντουμάνι στα Τρίκαλα καλά κρατεί…

Χάνει 35 ευρώ για κάθε κούτα τσιγάρα!

 Με βάση στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι διαφυγόντες δασμοί κατά μέσω όρο σε ένα πακέτο τσιγάρα ανέρχονται στα 3,55 ευρώ. Από μια κούτα με 10 πακέτα τσιγάρα, που θα πουληθεί παράνομα, το κράτος χάνει 35,51 ευρώ. Μόνο από κάθε λαθραίο τσιγάρο, κατά μέσο όρο, οι διαφυγόντες δασμοί είναι 0,18 λεπτά. Όσον αφορά στο λαθραίο καπνό, για τα 25 γραμμάρια, που πωλούνται έως κι 6 ευρώ στα περίπτερα, οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στα 4,96 ευρώ. Όσο για το ένα κιλό λαθραίο καπνό, οι διαφυγόντες δασμοί αγγίζουν τα 198,52 ευρώ.