Λάπατα με αρνί

Υλικά :

2 κιλά αρνάκι σε μερίδες,
1 κιλό λάπατα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
½ κούπα χυμό ντομάτας
½ κούπα ελαιόλαδο
4 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

1) Πλένουμε το αρνί, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
2) Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λάπατα τα αφήνουμε να στραγγίσουν τα νερά τους.
3) Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι και στο τέλος προσθέτουμε τα λάπατα για να μαραθούν.
4) Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας απλώνουμε τα λάπατα, αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε τον ζωμό που έβρασε το κρέας και τον χυμό ντομάτας.
5) Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς μέχρι να πιει τα υγρά του και να ροδίσει το κρέας.

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.