Lamb Rack

Lamb Rack …

Υλικά

2 κομμάτια αρνισιο κρέας ( γάλακτος ) από τα πλευρά με τα οστά 5 τεμαχίων το καθένα

20 πατάτες μπέιμπι

1 ποτήρι λευκό κρασί ημιγλυκο

5 σκελίδες σκόρδου

αλάτι

πιπέρι

δεντρολίβανο

ρίγανη

λίγο τζίντζερ σκόνη

ελαιόλαδο

1 ποτήρι νερο

2 λεμόνια το χυμό τους

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το νερό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο,  την ρίγανη και το τζίντζερ. Αφήνω το κρέας για μια ώρα μέσα βουτηγμένο και στο ψυγείο..  Μόλις περάσει η ώρα βάζω το κρέας σε μια γάστρα και καρφώνω τις σκελίδες σκόρδου αφού τις κόψω φέτες.  Καθαρίζω τις πατάτες , τις περνάω με ελάχιστο αλατοπίπερο, ρίγανη και μια σκελίδα σκόρδου κομμένη λεπτές φέτες επάνω. Περιχύνω το ζωμό που είχα για την μαριναδα του κρέατος και βάζω λίγα κλαδακια δεντρολίβανο. Σκέπαζω τη γάστρα με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο. Για μίση ώρα περίπου  στους 170 βαθμούς για να μαλακώσουν οι πατάτες. Όταν περάσει η ώρα και έχουν μαλακώσει προσθέτω το χυμό λεμόνι, αφήνω χωρίς σκέπασμα και δυναμώνω το φούρνο να ψηθεί η πέτσα από το αρνί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.