ΛΑΓΑΝΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΩΡΑΙΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ …
Υλικά
250 γρ. αλεύρι ζυμωτό
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. ούζο
15 γρ. αλάτι
25 γρ. ζάχαρη
8 γρ. ξηρή μάγια ή
25 γρ. νωπή
25 γρ. καλαμποκέλαιο
210 γρ. νερό
Εκτέλεση
Ενεργοποίησα την ξηρή ή την νωπή μάγια για 20 λεπτά με το νερό της συνταγής, την ζάχαρη και 3-4 κουταλιές από το ζυμωτό αλεύρι μας. Μετά βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο, ζυμώνουμε 4 λεπτά στο πολύ χαμηλό και 1 λεπτό σε μέση ταχύτητα , φτιάχνω ένα καρβέλι και το αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί , ανοίγω σε σχήμα να γεμίζει το ταψί του φούρνου χρησιμοποιώντας ξύλινη βέργα η πλάστη , τρυπάω καλά με πιρούνι , βρέχω με νερό ή με πινέλο ή με ψεκαστήρα και ρίχνω σουσάμι , σκεπάζω να γίνει σε ζεστό περιβάλλον για 35-40 λεπτά . Πατάω με τις άκρες των δάχτυλων να δημιουργήσω κρατήρες στην επιφάνεια και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα , 22-28 λεπτά ανάλογα με το ποσό μαλακή ή τραγανή την θέλουμε .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.