Λαδόπιτα Λευκάδας

Έχω αδυναμία στη Λευκάδα και στις συνταγές της.  Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η κ. Αγγελική από το χωριό Φρύνη και την ευχαριστώ πολύ. Σας δίνω την συνταγή ακριβώς όπως μου την έγραψε …

Υλικά :
1300 γραμμάρια αλεύρι
3 ποτήρια λάδι
3 ποτήρια νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
σουσάμι και
αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Πρώτα βράζεις το σιρόπι που είναι τα τρία ποτήρια νερό και η ζάχαρη. Μετά θα βάλεις το λάδι να κάψει και θα ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι. Το ψήνεις μέχρι να σκουρίνει το χρώμα του και θα συμπληρώνεις σιγά-σιγά το σιρόπι,  πρόσεχε να μην καείς και θα το γυρίζεις με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πιει  όλα τα υγρά.   Στη συνέχεια το αδειάζεις στο ταψί νούμερο 32, στρώνεις το μείγμα, βάζεις από πάνω τα αμύγδαλα και το βάζεις στο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς.  Μόλις το βγάλεις πασπαλίζεις από πάνω τη ζάχαρη, σουσάμι και τη κανέλα .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.