Λαδένια με ελιές

Λαδένια με ελιές…

Υλικά :

1 ποτήρι χλιαρό νερό

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

ελάχιστη ρίγανη

1 κύβο μάγια νωπή

ελιές

αλεύρι δυνατό όσο πάρει ( 500-600 γραμμάρια παίρνει περίπου )

Εκτέλεση :

Βάζω όλα τα υγρά σε μια λεκάνη. Αφήνω να διαλυθεί η μάγια και να ενεργοποιηθεί για 10-15 λεπτά. Έπειτα προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και λίγο λίγο το αλεύρι.  Ζυμώνω δυνατά. Αφήνω να φουσκώσει για μια ώρα.  Δίνω το σχήμα που θέλω και στολιζω με ελιές. Μπορούμε να βάλουμε ντομάτα, τυρί, αλλαντικά ή ότι άλλο μας αρέσει. Ψήνω για 35 -40 λεπτά σε δυνατό φούρνο.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.