Λαχανοντολμάδες με ρύζι και γαρίδες

Λαχανοντολμάδες με ρύζι και γαρίδες

Υλικά :

1 μέτριο λάχανο

450 γρ. ρυζι

250 γρ. γαριδες καθαρισμένες

1 ντομάτα

1 πιπερια

μισό ματσάκι άνιθο

6 κλαράκια μαϊντανό

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 χλωρό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκορδο

1 σφηνάκι ούζο

πιπέρι

αλάτι

λαδι

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα με νερο που βράζει ζεματαμε το λάχανο . Σε ενα τηγάνι βάζουμε λάδι , τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκορδο, την ντομάτα, την πιπερια, τις γαριδες, το ρυζ,ι τον άνιθο και τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί , προσθετουμε αλάτι, πιπέρι και η γέμιση μας ειναι έτοιμη. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλα μερικά χοντρά φύλλα και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα μας, μολις τελειώσουμε προσθετουμε 3 ποτήρια νερο βάζουμε ενα πιάτο πάνω τους και κατι βαρύ να μην κουνιούνται και σιγοβράζουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Πέννυ Γκόρτζη -Πινήτα.