Λαχανοντολμάδες με ρύζι και γαρίδες
Υλικά :
1 μέτριο λάχανο
450 γρ. ρυζι
1 ντομάτα
1 πιπερια
μισό ματσάκι άνιθο
6 κλαράκια μαϊντανό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 χλωρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκορδο
1 σφηνάκι ούζο
πιπέρι
αλάτι
λαδι
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα με νερο που βράζει ζεματαμε το λάχανο . Σε ενα τηγάνι βάζουμε λάδι , τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκορδο, την ντομάτα, την πιπερια, τις γαριδες, το ρυζ,ι τον άνιθο και τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί , προσθετουμε αλάτι, πιπέρι και η γέμιση μας ειναι έτοιμη. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλα μερικά χοντρά φύλλα και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα μας, μολις τελειώσουμε προσθετουμε 3 ποτήρια νερο βάζουμε ενα πιάτο πάνω τους και κατι βαρύ να μην κουνιούνται και σιγοβράζουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Πέννυ Γκόρτζη -Πινήτα.