Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο κρέμα

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο κρέμα!!
Υλικά:
1 λάχανο 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 & 1/2 κούπα ρύζι
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
κουρκουμά
ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγών
2 ασπράδια
2-3 λεμόνια
κορν φλαουρ
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βαθιά βάζουμε νερό να βράσει. Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και μόλις πάρει βράση το νερό, το τοποθετούμε με το μέρος που κόψαμε το κοτσάνι προς τα κάτω, το λάχανο να βράσει. Δεν το βράζουμε πολύ περίπου 15 λεπτά γιατί διαφορετικά τα φύλλα θα διαλύονται, δεν θα βγαίνουν ωραία. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη κατσαρόλα να κρυώσει. Σε ένα μπωλ τοποθετούμε το κιμά, τα λαχανικά όλα, το ρύζι, αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν Καλά τα υλικά μας. Βγάζουμε ένα ένα φύλλο το τοποθετούμε σε ξύλο, κόβουμε αν έχει χοντρό μέρος από το κοτσάνι, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνοντας στα πλάγια το φύλλο τυλίγουμε να φτιάξουμε το ντολμά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το λάχανο και η γέμιση. Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε κατσαρόλα βαθιά αφού πριν έχουμε καλύψει πάτο με φύλλα από το λάχανο. Τους τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα με την ένωση προς τα κάτω και σφιχτά μεταξύ τους για να μην διαλυθούν κατά το βράσιμο. Φτιάχνουμε όσες σειρές χρειαστεί και μόλις τελειώσουμε καλύπτουμε με ένα πιάτο. Προσθέτουμε νερό να τους καλύψουμε και λίγο παραπάνω, και ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε τους ντολμάδες προσεκτικά σε πυρέξ. Σουρώνουμε το ζωμό σε κατσαρολάκι. Διαλύουμε στο χυμό των λεμονιών το κορν φλαουρ. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα Όχι πολύ σφιχτή και προσθέτουμε μέσα το χυμό με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τον κρόκους και προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό λίγο λίγο. Το προσθέτουμε στη μαρέγκα, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στον υπόλοιπό ζωμό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα να πήξει λίγο. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμαδες μας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Elena Psillia.