TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο κρέμα

Ιούν 7, 2020
in Μαγειρική
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο κρέμα!!
Υλικά:
1 λάχανο 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 & 1/2 κούπα ρύζι
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
κουρκουμά
ελαιόλαδο
2 κρόκους αυγών
2 ασπράδια
2-3 λεμόνια
κορν φλαουρ
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βαθιά βάζουμε νερό να βράσει. Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και μόλις πάρει βράση το νερό, το τοποθετούμε με το μέρος που κόψαμε το κοτσάνι προς τα κάτω, το λάχανο να βράσει. Δεν το βράζουμε πολύ περίπου 15 λεπτά γιατί διαφορετικά τα φύλλα θα διαλύονται, δεν θα βγαίνουν ωραία. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη κατσαρόλα να κρυώσει. Σε ένα μπωλ τοποθετούμε το κιμά, τα λαχανικά όλα, το ρύζι, αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν Καλά τα υλικά μας. Βγάζουμε ένα ένα φύλλο το τοποθετούμε σε ξύλο, κόβουμε αν έχει χοντρό μέρος από το κοτσάνι, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνοντας στα πλάγια το φύλλο τυλίγουμε να φτιάξουμε το ντολμά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το λάχανο και η γέμιση. Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε κατσαρόλα βαθιά αφού πριν έχουμε καλύψει πάτο με φύλλα από το λάχανο. Τους τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα με την ένωση προς τα κάτω και σφιχτά μεταξύ τους για να μην διαλυθούν κατά το βράσιμο. Φτιάχνουμε όσες σειρές χρειαστεί και μόλις τελειώσουμε καλύπτουμε με ένα πιάτο. Προσθέτουμε νερό να τους καλύψουμε και λίγο παραπάνω, και ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε τους ντολμάδες προσεκτικά σε πυρέξ. Σουρώνουμε το ζωμό σε κατσαρολάκι. Διαλύουμε στο χυμό των λεμονιών το κορν φλαουρ. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα Όχι πολύ σφιχτή και προσθέτουμε μέσα το χυμό με το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τον κρόκους και προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό λίγο λίγο. Το προσθέτουμε στη μαρέγκα, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στον υπόλοιπό ζωμό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα να πήξει λίγο. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμαδες μας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Elena Psillia.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου Γιορτάζουν

Σήμερα, Κυριακή 7 Ιουνίου Γιορτάζουν

Σαν σήμερα 7 Ιουνίου

Σαν σήμερα 7 Ιουνίου

Ηλεκτροκίνηση: Αυτά είναι τα κίνητρα και η διαδικασία για την απόκτηση οχήματος

Ηλεκτροκίνηση: Αυτά είναι τα κίνητρα και η διαδικασία για την απόκτηση οχήματος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd