Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ…

Υλικά:
Ένα λάχανο μέτριο
700 γραμμάρια κιμά από ελια
2 μπριζόλες χοιρινές σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
μία σκελίδα σκόρδο
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1 κνορ
1 κουταλιά βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
ελαιόλαδο
2 αυγά και δύο λεμόνια για το αυγολέμονο
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα με νερό έχω βράσει το λάχανο και έχω πάρει τα φύλλα του  1-1 τα οποία τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κοτσάνια τους. Έχω φτιάξει το μίγμα του κιμά.  Σε ένα μπολ έχω τρίψει το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι , και το πιπέρι.  έχω ρίξει τον κιμά, τον άνηθο και το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο και έχω ανακατέψει πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα έριξα λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισα τις χοιρινές μπριζόλες σε κομμάτια.  Όταν πήραν όμορφο χρώμα έσβησα την φωτιά και τοποθέτησα ανάμεσα και γύρω-γύρω τους λαχανοντολμάδες. Έβρασα το φαγητό στη χύτρα για 10 λεπτά αφού έβαλα νερό τόσο όσο να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες.  Το έκανα στη χύτρα γιατί δεν ήθελα να μου φύγει το νερό από μέσα και να πρέπει να συμπληρώσω άλλο.  Έβρασα μόνο 15 λεπτά,  όταν άνοιξα την κατσαρόλα το νεράκι ήταν όλα μέσα.  Πήρα ζωμό από αυτό χτύπησα τα δύο αυγά με δύο λεμόνια και έκανα το αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.